Den tyske digter Goethe taler i Dichtung und Wahrheit om en dreng og en pige der leger med nogle tinsoldater ” runde, massive og minutiøst udført”. Det er den tidligste kendte litterære henvisning til rundmassive figurer og derfor af stor betydning. Man ved at den franske tinfigurproducent Lucotte begyndte at arbejde før 1789, men der kendes praktisk talt ingen af hans figurer fremstillet før 1850, men af disse findes til gengæld en enestående samling på Hertugen af Marlboroughs slot Blenheim.
De er stadig uovertrufne blandt de egentlige legetøjssoldater og er støbt af en blanding af bly og antimon og loddet fast på en fodplade af blik. Fodfolkene er 6-7 cm høje med ryttere og heste i tilsvarende størrelsesforhold. Udrustningen er loddet på hver enkelt figur. Ryttere og saddeldækkener er løse og sidder fast ved en tap i mandens sæde. Soldaterne har tilhørt den britiske statsmand Sir Winston Churchill, der beskriver dem i sit selvbiografiske værk ”De unge år”
Den rundmassive figur støbes i modsætning til den flade figur i flere dele som man selv skal sætte sammen til den endelige figur.
Formen til en rundmassiv figur fremstilles på en anden måde end formen til flade figur. Når man skal lave en form til en rundmassiv figur, lægger man sin ”masterfigur” i en voksplade. Dette giver en den fordel, at man kan lave en formdeling, der ikke er plan, men kan følge figurens facon. Der efter sættes en høj ramme omkring og der hældes varmebestandig silikonegummi i formen så figuren dækkes af mindst 1 cm materiale. Når den er hærdet vendes formkassen om og voksen fjernes forsigtigt. De sidste rester voks kan fjernes med en stiv pensel og benzin. Så smøres hele fladen med vaseline og anden halvdel af formen kan nu fyldes med silikonegummi. Efter hærdning – ofte ca 8 timer kan formrammen fjernes og formen skilles ad. Nu mangler der blot at skære en indløbskegle til det flydende tin og evt. tynde udluftningskanaler.
Selskabets medlemmer sidder hver især inde med en fantastisk viden på mange områder også indenfor modellering og bemaling og gennem tiden har flere medlemmer valgt at dele denne viden med selskabets øvrige medlemmer gennem artikler i selskabets tidsskrift. De følgende links indeholder eksempler herpå: