Fabrikationen af tinfigurer havde primært været koncentrert omkring Nürnberg indtil 1872 hvor Georg Heyde fra Dresden fik Licens til at fabrikere tinfigurer.
Han fremstillede blandt andet flere serier af runde figurer i fuldmetal tin-bly legering i 43 mm omfattende alt fra romerske legionærer, tysk infanteri til indfødte amerikanske indianere – og der med var grunden lagt for de rundmassive figurer som vi kender i dag.
Efter 2 verdenskrig er der kommet flere nye materialer til som plasik og resin, som mange af figurerne idag støbes af.
Fra de første figurer med få detaljer der skulle bemales
Til de idag ofte utrolig detaljerige modeller
Med de rundmassive figurer opstår der en helt ny tilgang til bemaling af figurer idet man nu skal til at forholde sig til at male en figur som er i 3D, hvor de flade figurer jo kun er i 2D.
Uanset om man er øvet eller nybegynder så vil man altid bruge lidt – eller meget – tid p at planlægge hvordan man skal gribe den enkelte model an.
Mange af Selskabets medlemmer har stor viden og erfaring indenfor modellering og bemaling og gennem tiden har flere medlemmer valgt at dele denne viden med Selskabets øvrige medlemmer gennem artikler i selskabets tidsskrift. De følgende links indeholder eksempler herpå:
Om bemaling af rundmassive figurer af Niels Boesgaard
Om bemaling af ansigter af Peter Thrane
Om bemaling af Heste